Uw bedrijfspand beter beveiligen

Het is belangrijk dat de beveiliging van een bedrijfspand goed geregeld is. Bij beveiliging kunt u denken aan bijvoorbeeld de brandveiligheid van het gebouw en de beveiliging aan de buitenkant om inbrekers buiten te houden. Vooral bij gebouwen waar veel mensen tegelijk aanwezig zijn kan een kleine brand al grote gevolgen hebben. Daarnaast kunnen brand, diefstal en vandalisme grote financiële gevolgen hebben die niet opwegen tegen de investering van een goede beveiliging. Om er zeker van te zijn dat uw bedrijfspand goed is beveiligd kunt u een specialist inschakelen om de brand- en inbraakbeveiliging na te lopen. Het beter beveiligen van uw bedrijfspand is vaak een eenmalige investering waar u jarenlang van kunt profiteren.

Brandbeveiliging

Er zijn een aantal essentiële onderdelen van een goede brandpreventie die u kunt toepassen om uw bedrijfspand beter te beveiligen tegen brand. Naast de preventieve maatregelen is het belangrijk een branddetectieinstallatie te hebben en dat er een duidelijk ontruimingsplan is. In eerste instantie is het belangrijk dat de meubels en bekleding van het pand genoeg brandwerend zijn en niet de vluchtroutes blokkeren. Een aantal brandveiligheidsinstallaties zijn wettelijk verplicht voor bedrijven, zoals brandmeldinstallaties. Om de veiligheid van uw bedrijfspand te verhogen kunt u kiezen voor het installeren van bijvoorbeeld een sprinklerinstallatie die de brand zal vertragen. Daarnaast is het mogelijk de brand te limiteren door de installatie van brand- en rookwerende deuren. Goede noodverlichting zorgt ervoor dat de vluchtroutes goed zichtbaar zijn en het installeren van een rookbeheersingsysteem kan deze routes langer veilig en toegankelijk houden. Tot slot kan het lonen om ook eens bij de buren langs te gaan en samen een plan te trekken voor het verbeteren van de brandbeveiliging van de panden.

Inbraakbeveiliging

Om uw bedrijfspand beter te beveiligen tegen inbraak en diefstal zijn er een aantal maatregelen die u kunt treffen. De eerste barrière voor een inbreker is de zogenaamde bouwkundige inbraakpreventie. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld rolluiken, traliewerk, veiligheidsglas en goed hang- en sluitwerk. Een gespecialiseerde slotenmaker kan u adviseren over de beste sloten en van extra stevig materiaal en veiligheidselementen als een nachtschoot. Deze gehard stalen stift heeft een inbreker niet zomaar doorgezaagd. Meeste inbrekers herkennen dit soort hang- en sluitwerk en zullen hierdoor ook eerder opgeven. Naast het monteren van goed sloten kan een snelle inbraaksignalering zorgen voor een betere beveiliging van uw bedrijfspand. Door het installeren van een alarmsysteem en bewakingscamera’s wordt een potentiële inbreker niet alleen sneller betrapt, hij zal ook eerder uw pand voorbij gaan. Mocht de inbreker ondanks dit alles toch binnen zijn gekomen dan kunnen goede binnensloten en het installeren van een mistgenerator de schade verder beperken.

Bron: Slotenmaker-nu.nl – specialist in beveiliging en sloten.