Wat te doen na inbraakschade? Een slotenmaker biedt uitkomst!

Stel je komt thuis en er is bij je ingebroken. Natuurlijk wil je eerst checken of de inbrekers ook aan je spullen hebben gezeten. Zodra je daar overzicht over hebt komt al snel de realiteit op je af. Wat moet ik nu allemaal doen? De inbraakschade moet hersteld worden en je moet aangifte gaan doen. Veel slotenmakers in Nederland spelen hierop in met een repairservice. Ze komen bijna direct naar je toe en helpen je met het repareren van de sloten of zelfs de ramen en kozijnen als die ook gesneuveld zijn.

Midden in de nacht

Deze service geldt ook in de nachtelijke uren. Ze maken dan vaak een noodoplossing zodat je in elk geval weer in een beveiligd huis kunt gaan slapen. Denk hierbij aan een tijdelijke houten afdichting van een kapotgeslagen raam of een hangslot die uw hek weer op zijn plaats houdt. De volgende dag zal er aan het daadwerkelijke herstel gewerkt worden.

Glasservice, aannemersbedrijven en slotenmakers

Het zijn niet alleen de slotenmakers die deze service aanbieden. Het zijn veelal aannemers, timmermannen, glaszetters en schadeherstelbedrijven die met elkaar samenwerken. Sommige aanbieders dekken zelfs het hele land. Je belt dan een centraal nummer, die je in contact brengt met aangesloten bedrijf in jouw buurt. Maar het kan ook zijn dat de slotenmaker waar je heen gaat om je eigen sleutels bij te laten maken, ook voor je klaar staat als je deze belt.

Zelf inbraakschade herstellen

Er zijn ook inbraaksporen die je zelf kan herstellen. Bijvoorbeeld als de schade aan je deur of kozijn meevalt, zijn er houtreparatieproducten die binnen een dag hard worden en weer overschilderbaar zijn. Ook zijn er natuurlijk genoeg mensen die zelf sloten vervangen of schanieren vernieuwen.

Wat vergoedt de verzekering?

Bij inbraak heb je ermee te maken dat er enerzijds schade aan je woning is en anderzijds dat er spullen gestolen of vernield zijn. Deze twee kostenposten vallen onder verschillende verzekeringen. Inbraakschade aan onderdelen van het huis vallen onder je opstalverzekering. Vermissing of vernieling van losse bezittingen vallen onder je inboedelverzekering. Bij zichtbare inbraakschade wordt er meestal niet moeilijk gedaan over vergoedingen. Soms kan je niet goed aantonen dat de spullen door inbraak verdwenen zijn, bijvoorbeeld omdat de inbrekers geen sporen hebben achtergelaten. Dan verschilt het per verzekering wat je terugkrijgt.

Wat zijn de kosten voor de slotenmaker?

Denk eraan dat de service die jij in de hand neemt om jou te helpen, je later ook een factuur zal sturen. Overdag variëren tarieven van sloten vervangen ongeveer van €55 tot €150. Maar in de nachtelijke uren kan het oplopen tot het dubbele hiervan. Vraag al tijdens het telefoongesprek welk tarief ze hanteren, zodat je niet voor nog een verrassing komt te staan.

Bron: Slotenmaker Direct, uw slotenmaker uit Doetinchem.