Camerabeveiliging

Een van de vaak gebruikte en belangrijke methoden om uw eigendommen te beschermen tegen diefstal en vandalisme is het installeren van bewakingscamera’s. Tegenwoordig is het mogelijk om de beelden van de camera’s niet alleen op te slaan, maar ook live overal te bekijken op uw laptop of telefoon. Dit kan zorgen voor een veilig gevoel. Als u dit niet zelf wilt doen is het ook mogelijk de beelden door te sturen naar een meldkamer waar 24 uur per dag direct actie kan worden ondernomen bij het geval dat er iets aan de hand is.

Jaag inbrekers weg

Naast dat u kunt zien wat er in en om uw huis of pand gebeurt, werkt camerabeveiliging ook afschrikkend. Inbrekers en bijvoorbeeld vandalen zullen minder snel in de buurt komen zodra ze de camera’s hebben gezien. Dit zorgt natuurlijk voor een verminderde kans op inbraak en schade, maar kan ook helpen bij brandbeveiliging doordat het brandstichters afweert. Er zijn veel verschillende mogelijkheden als het aankomt op camerabeveiliging en iedere situatie heeft vraagt om een ander type camera. Voor goed advies en installatie kunt u een expert inschakelen. Veel slotenmakers kunnen naar het inbraakveilig maken van uw pand of huis ook zorgen voor camerabeveiliging.

Verschillende mogelijkheden

Voordat u camerabeveiliging installeert is het belangrijk te weten wat u verwacht van de camera. Komen ze binnen of buiten en welk bereik moeten ze hebben. Beveiligingscamera’s zijn er in verschillende types, water- en vandaalproof, met verschillende resoluties en van een beperkt bereik tot 360 graden. De lichtgevoeligheid is nog een belangrijk aspect van een camera, sommige camera’s presteren beter in donkerdere omgevinging dan anderen. Voor echt donkere situaties is het mogelijk een camera met infrarood verlichting te kiezen.

Installatie van camerabeveiliging

Bij het installeren van de camerabeveiliging moet u op een aantal dingen letten. Naast de technische zaken is het van belang dat het zicht van de camera’s geheel vrij is. De plaat waar de beveiliging moet komen is daarom heel belangrijk. Als er bomen of verkeersborden in het zicht staan kan de inbreker zich makkelijk verschuilen en heeft de camerabeveiliging minder nut. Ook de hoeveelheid licht is belangrijk bij het maken van camerabeelden. Als het erg donker is dan zijn de beelden vaak moeilijk te bekijken, maar tegenlicht is ook niet goed. Het beste kunt u de camerabeelden controleren op verschillende tijdstippen en bij verschillende weersomstandigheden. De beste locatie van de camera is op ooghoogte, dan krijgt u het beste beeld van de inbreker. Tot slot moet de camera beschermt zijn tegen vandalisme door de apparatuur moeilijk toegankelijk te maken. De installatie van de camerabeveiliging kunt u natuurlijk ook overlaten aan een erkende slotenmaker. Via Kwieq vindt u slotenmakers met expertise met betrekking tot camerabeveiliging. Zij kunnen u helpen uw pand beter te beveiligen.