Sloten vervangen

Er zijn vele verschillende redenen om sloten te willen vervangen. Vaak doen mensen het als ze verhuizen, je weet immers nooit of de oude bewoners nog een setje sleutels hebben liggen. Sommige bedrijven doen het zelfs nadat een werknemer is ontslagen of vertrokken, omdat ze niet zeker weten of deze ooit een sleutel heeft laten bijmaken. Maar vaak wil je ook gewoon een ander soort slot of betere beveiliging.

Waar heb ik mijn sleutels nou?

Ik kan ze echt niet meer vinden! Een gedachte die iedereen wel eens overkomt, maar soms vind je die sleutels ook echt niet meer en sta je verloren aan de buitenkant van je huis. Het kan ook gebeuren dat je sleutel afbreekt in het slot. Wat moet je dan doen? Dan bel je de slotenmaker. Ze zitten op veel plekken en anders is het een kwestie van zoeken op internet naar een telefoonnummer. Slotenmakers zijn meestal bereid je binnen korte tijd te komen helpen. Vaak hebben ze een speciale slotreparatieservice, die 24 uur per dag bereikbaar is.

Kosten

Let wel even op het tarief dat ze hanteren. Er zijn voorbeelden bekend dat de rekening in de honderden euro’s liep omdat de slotenmaker midden in de nacht was komen opdraven. Overdag zou het tarief voor het vervangen van een slot tussen de €50 en de €125 moeten liggen. ’s Nachts kan het inderdaad snel oplopen tot boven de €150. Het is natuurlijk ook sterk afhankelijk om welke handeling het gaat en welk soort slot je er eventueel weer in wilt hebben. Je komt niet voor verrassingen te staan als je van tevoren vraagt welke vergoeding ze hanteren voor je wensen.

Sloten en meer

Slotenmakers zijn thuis in de vele handelingen omtrent je sloten, maar ook de beveiliging van je huis. Je kan bijvoorbeeld je hele slot laten vervangen, maar ook alleen het binnenste gedeelte; de cilinder. Daarnaast heb je ook de meerpuntssluitingen, pinnen die je deur vergrendelen. Securitystrips, zodat inbrekers niet met een bankpasje je slot kunnen openmaken. En ook raamvergrendelingssystemen, die zorgen dat je raam wel op een kier wil, maar niet verder geopend kan worden.

Keurmerken

Als je zeker wilt zijn of je huis goed beveiligd is, moet je het laten testen door een erkend PKVW-bedrijf. Dit staat voor Politie Keurmerk Veilig Wonen. Je huis kan dit keurmerk krijgen als het aan alle voorwaarden voldoet. Als je in een woningcomplex woont, bestaat ook het Keurmerk Veilig Complex. Hierbij wordt onder andere gelet op toezicht op het complex, toegangspoorten, de entree, vluchtwegen, enzovoorts. Het is als huizeneigenaar altijd goed om een te voldoen aan een Keurmerk. Dit staat bijvoorbeeld goed bij de verkoop van het huis en het is verzekeringstechnisch ook een pré. Neem eens een kijkje op de website van Slotenmaker-Limburg.nl voor een overzicht van de mogelijkheden.